Hoe draag je een herencoltrui?

In iedere kledingcast is een coltrui eigenlijk onmisbaar. In de winter komt zo’n warme trui altijd wel van pas. Het is een ideaal kledingstuk omdat je het op allerlei verschillende manieren kan combineren. Dus niet alleen naar een verjaardag kun je de coltrui uit de kast trekken, maar ook naar een formele gelegenheid is de coltrui perfect.

Een manteljas

Als er een jas is die qua stijl goed bij heren coltruien past, is dat een manteljas. Een wat meer chique uitstraling, elegant, maar niet té. Voor een werkdag is deze combinatie heel netjes, en het zit ook nog eens lekker. Wat belangrijk is bij een manteljas is dat hij goed past. Dat is bij alle jassen zo, zou je denken, maar een manteljas kun je eigenlijk niet echt oversized dragen zonder dat het minder formeel wordt. Dus let goed op de maat van de schouders en hoe de jas om het lijf heen valt. Zeker bij de wat goedkopere jassen is dit vaak net niet helemaal in verhouding.

Een colbert          

Is het nog niet zo koud buiten maar wil je wel een net jasje dragen over de coltrui? Gebruik een colbert. Men heeft vaak niet door dat dit een unieke combinatie is van netjes, maar ook comfortabel. Een colbert over een pak kan soms te formeel zijn of niet lekker zitten, terwijl een coltrui een perfect alternatief is waarbij je ook nog kan spelen met de kleuren die je draagt. Met een goed horloge maar je deze combinatie echt helemaal af.

Een leren jas

Ben je op zoek naar een stoerdere versie van je outfit? Verruil je jas met een leren jas. Je zal je verbazen in hoeveel verschillende soorten modellen een leren jas te krijgen is. Klassiek is natuurlijk een zwarte leren jas, wat minder formeel is een bruine jas. Vooral een bruine jas is tof in een echte vintage look. Dit is sowieso een optie die je echt moet overwegen! Vaak zien gedragen leren jassen er een stuk mooier uit dan een nieuwe uit de winkel.

De kracht van ‘less is more’

Omdat een coltrui zo’n klassieke uitstraling heeft is het gezegde ‘less is more’ wel echt iets om rekening mee te houden wanneer je een outfit bij elkaar aan het zoeken bent met een coltrui. Een coltrui zelf doet al veel werk, je hoeft het niet te stijlen met allerlei verschillende dingen. Het is juist heel elegant wanneer je een coltrui het meeste laat zien, maak het af met een tof accessoire of een jasje, blijf weg van de opvallende broeken of vesten.