Hoe match je een coltrui

Ieder jaar gaan we elk seizoen op zoek naar een paar toppers in de kledingkast. Een kledingstuk waarvan we weten: dit kunnen we altijd combineren en het is voor vrijwel elke gelegenheid geschikt. Je zou denken, dat vind je niet zomaar. Maar vaak zijn juist deze kledingstukken vanzelfsprekender dan je denkt. Misschien liggen ze zelf al in je kast zonder dat je het door had! Nu is een van die kledingstukken een absolute topper, namelijk de coltrui. Elegant, maar ook stoer. Wat wil je nog meer! Maar op wat voor manieren kun je dit matchen?

Wat voor een look zoek je

Allereerst is het belangrijk om te weten naar wat voor gelegenheid je de trui draagt. Dit kan een vergadering zijn, of gewoon dagje niets thuis. Maar het antwoord op die vraag doet natuurlijk veel met je outfit. Laten we zeggen dat je naar een vergadering gaat, of een formele werkborrel, dan is het heel leuk om een colbert over de coltrui te dragen. Het is een net wat verrassende combinatie en met lagen werken in je outfit is altijd handig. Bovendien geeft het je een extra leuke uitdaging: een kleurencombinatie zoeken, daar over meer hieronder! Ga je naar een verjaardag, of zoek je iets meer casual? Wat denk je van een spijkerbroek met een paar sneakers?

Probeer te experimenteren

Een experiment aangaan hoeft zeker niet te betekenen dat een outfit extravagant is. Maar het is wel een manier om jezelf te verrassen en om wat creatiever bezig te zijn met je kleding. Vaak past er meer bij deze coltrui heren dan je denkt. Dus probeer die sneakers die je normaal alleen onder een spijkerbroek hebt eens onder een pantalon, met daarboven natuurlijk een coltrui. Een perfecte combinatie van casual en chique. Of juist een spijkerbroek met gaten samen met een nette coltrui, geeft een stoere outfit een nette uitstraling.

Kleurenpalet

Met het kleurenpalet valt er in een outfit onwijs veel te bereiken. Kleurencombinaties verzinnen is misschien wel een van de lastigste dingen, want wat werkt nu net wel of net niet? Een grote tip is: werk met contrasten. Dus juist een lichtere pantalon met een donkere coltrui of andersom. In het speciaal werkt dit heel goed wanneer je dit toe kan passen op dezelfde kleur. Pas op, het werkt niet bij alle kleuren. Kleuren waarbij dit goed werkt zijn: blauw, bruin en groen. Juist bij wat minder opvallende kleuren zorgt dit voor een verrassend element in je outfit.