Waarvoor gebruik je zjiladers?

Het gebruik van vorkheftrucks in de industriële sector is door de jaren heen toegenomen vanwege hun populariteit in vergelijking met hun gebruik in de commerciële en service-industrie. Het is uitstekende apparatuur voor het lossen van lange, onhandig vormgegeven (mits op een pallet) en zware goederen van de ene plaats naar de andere. De kundigheid als zodanig wordt gefaciliteerd door het vermogen van de vrachtwagens om te navigeren tussen verschillende verdiepingen en niveaus. Ook kunnen ze ladingen dragen die te hoog zijn voor menselijk tillen. Deze functies maken vorkheftrucks populair in de industriële sector, maar ook bij winkels zoals IKEA en andere winkels met een magazijn gebaseerd goederen systeem.

Soorten

Een zijlader heftruck is in wezen een vorkheftruck met een enkel laadplatform en een zijdelingse kraan. Het kan dus lange en zware goederen en smalle balken oppakken. Naast het opheffen van goederen met een zware capaciteit en hefhoogte zijn zowel de wielen als de aandrijving, verticaal en horizontaal ook de belangrijkste overwegingen om een goed voertuig te definiëren dat het meest geschikt is voor de behoeften. Om aan deze behoeften te voldoen, moet de vorkheftruck de beste laadcapaciteit hebben. Dit betekent dat het samen met de werklast moet kunnen uitbreiden, anders zullen de kosten van de operatie evenredig toenemen.

Wat de truckfuncties van de vorkheftruck gaan, zijn er twee typen die meestal uitwisselbaar zijn bij fabrikanten: de telescopische heftruck en de dubbel-assige vrachtwagens. Telescopische handlers worden meestal gebruikt op smalle balken of zeer korte runs. Ze stellen ook de gebruiker in staat taken uit te voeren, zoals het ophalen van zware lasten die te groot zijn voor zijn cabine. Aan de andere kant zijn dubbele-assige vrachtwagens perfect voor het transporteren van medium tot lange afstanden. Beide modellen laten de vorkheftruck toe aan elkaar in combinatie met andere machines, meestal machines die worden aangedreven door benzine.

Specifiek laaddoel

Hoewel beide vorkheftrucks worden aangedreven door dezelfde motor (de meest voorkomende is een viertakt, zijn ze anders als het gaat om het ontwerp en de werking van de vorkheftruck. Vorkheftrucks die door de viertaktmotor wordt aangedreven, worden als betrouwbaar beschouwd, maar ze zijn ook erg duur. Deze machines kunnen een betere belastingstabiliteit bieden, omdat ze op grotere snelheden kunnen werken. De machine produceert ook minder lawaai en is bewezen dat het veiliger is voor werknemers. Als het gaat om het kiezen van de juiste vorkheftruck, is het belangrijk om te identificeren wat uw specifieke behoeften zijn. Als u van plan bent om alleen uw vorkheftruck voor zware lange ladingen te gebruiken, dan hebt u een type nodig die bekend staat als een zijlader.