Verschillende manier om je tuin te beschermen tegen zon

Vind je dat ook zo lekker? Dat je lekker buiten kan zitten als het zonnetje schijnt? Lekker in de zomer met een fris drankje in je hand? Echter is het niet zo dat je het altijd lekker vindt om in de zon te zitten. Als het 35 graden is buiten, vind je het misschien wel lekker om buiten te zijn, maar niet in de zon te zitten. Er zijn een aantal manieren om je tuin te beschermen tegen zon. Wil je weten welke? Lees dan verder.

Optie 1: zonneschermen

Om een gedeelte van je tuin van een schaduw te kunnen voorzien, kun je gebruik maken van zonneschermen.  Zonneschermen kunnen in- en uitgeklapt worden. Je kunt dus zelf bepalen wanneer je je tuin voorzien van schaduw.

Wil je in de ochtend in de zon wilt zitten en in de middag in de schaduw? Met een draai aan een knop komen je zonneschermen gemakkelijk elektrisch naar buiten je je tuin is voorzien van schaduw. Ook zijn er zonneschermen die automatisch in- en uitklappen als er zon op komt of het een bepaalde tijd is. Dit kun je bij deze zonnepanelen zelf instellen of bepalen. Hierdoor wordt je tuin deels voorzien van schaduw, zonder dat je er zelf op dat moment nog iets voor hoeft te doen.

Een groot voordeel van zonneschermen is dat je met zonneschermen jezelf niet afzondert van de tuin zoals bijvoorbeeld een veranda doet. Door middel van zonneschermen blijft je tuin één geheel. Bovendien is het ook zo dat je met nog steeds de wind kan voelen als je zonneschermen hebt uitgeklapt. Dat komt doordat er aan de zonneschermen geen zijpanelen zitten zodat er geen lucht meer doorheen kan.

Optie 2: overkapping

Wanneer je graag iets vast hebt in je tuin, kun je er ook voor kiezen om een overkapping neer te zetten. Een overkapping is een houtenwerk met een dak, een achterkant en twee zijkanten. Bij een overkapping is enkel en alleen de voorkant open.

Ook een overkapping geeft je tuin een koele plek in de zomer. Hierdoor kun je er dus voor kiezen om daar je tuinset onder te zetten. Deze zal met kussen en al in de winter en zomer kunnen blijven staan. Hierdoor hoef je niet continu met kussens te slepen als je in je tuin hoeft te slepen. Je kunt gewoon gaan zitten en genieten van de buitenlucht. Zonder ook maar een zonnestraaltje in je gezicht.