Beste manieren om geld te besparen op energie zakelijk

Het is je vast niet ontgaan dat de energieprijzen in de lift zitten. Vanaf 2022 wordt je energiecontract dus flink duurder. Ben je een ondernemer en beschik je momenteel al over een contract omtrent energie zakelijk waarvoor je veel betaalt? En zit je er niet op te wachten om nóg meer te gaan betalen? Er is een aantal tips dat je op kunt volgen om geld te besparen op je zakelijke energierekening. In dit artikel lees je een aantal tips waarmee je direct kunt beginnen. Succes!

Stap over naar een andere energieleverancier

Wat je in ieder geval moet weten, is dat je altijd over moet stappen naar een ander zakelijk energiebedrijf op het moment dat dat kan. Aan ieder zakelijk energiecontract zit een einddatum. Die datum moet je in de gaten houden, want wanneer je einddatum in zicht is mag je overstappen naar een andere energieleverancier. Het maakt hierbij niet uit of je zakelijke energie zzp of grootzakelijke energie nodig hebt – het loont altijd om een overstap te maken als dat kan en mag. Veel ondernemers besluiten om te blijven hangen bij een energieleverancier wanneer ze daar eenmaal een zakelijk energiecontract hebben lopen. Dit doen ze voornamelijk uit gemak. Dat is hartstikke zonde van je geld, omdat dit nooit de meest voordelige manier van energie afnemen voor je bedrijf is. Wanneer je niets doet dan zal de zakelijke energieleverancier je huidige contract stilzwijgend verlengen. Dat gebeurt helaas nooit tegen aantrekkelijke verlengingstarieven; hierbij betaal je gegarandeerd te veel.

Gebruik een zakelijke energievergelijker

Misschien vraag je je af wat je moet doen wanneer het moment daar is om een nieuw zakelijk energiecontract af te nemen. Dat is heel simpel: op zoek gaan naar een passend energiecontract voor je bedrijf. Vandaag de dag hoef je dat niet meer handmatig te zoeken. Er zijn namelijk diverse tools namelijk zakelijke energievergelijkers beschikbaar op het internet waar je vandaag nog mee kunt starten. Het grote voordeel van zo’n zakelijke energievergelijker is dat je alleen maar je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen hoeft in te vullen; vervolgens gaat de tool op zoek naar de beste deals voor jouw situatie. Hierbij is het goed om te weten dat een zakelijke energievergelijker altijd onafhankelijk is. Dat betekent dat je altijd het meest complete aanbod te zien krijgt en je dus nooit verder hoeft te zoeken. Kun je je voorstellen hoeveel tijd en geld je dat uiteindelijk gaat schelen? Doen dus!

Wek je eigen gratis groene stroom op

Tot slot nog een tip die weliswaar in eerste instantie het nodige geld kost: stap over op zonnepanelen bij je bedrijf. Daar kun je namelijk gratis groene stroom mee opwekken. Uiteraard moet je hier eerst een investering voor doen; helaas zijn zonnepanelen niet gratis of goedkoop. Onthoud hierbij wel dat je die investering er na een jaar of tien uit hebt. Vervolgens maak je nog ongeveer tien tot vijftien jaar gebruik van die zonnepanelen. Dat betekent dus dat je al die tijd profiteert van gratis energie! Uiteindelijk kun je dus heel veel geld besparen door over te stappen op zonnepanelen. Wat hierbij ook nog eens mooi meegenomen is, is het feit dat je een steentje bijdraagt aan een beter milieu. De productie van zonne-energie is namelijk een stuk groener dan de productie van grijze stroom. Dat ligt vooral aan het feit dat er veel minder CO2 vrijkomt bij dit proces. Kortom: volop voordelen wanneer je kiest voor zonnepanelen voor je onderneming.