Kies voor een mooie houten schutting in je tuin

Je tuin afschermen is iets wat zeker nodig is mocht je wat meer privacy willen. Zo is het wel zo fijn om een schutting te hebben, dit zorgt niet alleen voor privacy maar ziet er ook nog eens mooi uit. Een goed hekwerk is makkelijk te vinden bij nobelhout. Zo krijg je binnen mum van tijd een prachtige houten schutting die je kan voorzien van privacy en een goede uitstraling.

 

Soorten hekken

Er zijn zat verschillende soorten en maten als het gaat om schuttingen. Zo heb je houten hekwerk, beton of ijzer. Vaak zien houten hekwerken er het mooiste uit. Dit kan natuurlijk ook gecombineerd worden met meerdere materialen. Vaak wordt er gekozen voor beton of ijzer omdat dit een stuk minder onderhoud nodig heeft. Toch is het onderhoud bij een houten schutting ook aanzienlijk laag. Met een goede coating kom je vaak al een heel end. Daarnaast kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een schutting te voorzien van een kleurtje, bijvoorbeeld een moderne zwarte of grijze kleur of juist een donkerdere bruin of zelfs wit. Er zijn talloze opties mogelijk als het gaat om de stijl van je schutting. Allemaal om iets te vinden wat perfect bij je huis en je stijl past. 

De combinatie van een houten schutting met beton wordt ook veel gebruikt. Niet alleen zit dit er super goed uit en hartstikke modern, ook is dit goed voor de lange termijn. Vaak wordt hierbij de basis gemaakt van beton, zo staat het hout een stukje van de grond en heeft het een veel kleinere kans om te gaan rotten. Ook staat het vaak een stuk steviger met een betonnen ondergrond als basis. Dit samen verlengd de levensduur van het hekwerk. 

 

De juiste uitstraling kiezen

Mocht je kiezen voor een houten schutting moet er ook nog besloten worden wat voor typen hout het gaat worden. Zo heb je namelijk kastanjehout, eikenhout, douglas en zelfs bamboo. Een erg duurzame houtsoort is zowel douglas hout als kastanjehout. Het kastanjehout kan een erg landelijke uitstraling geven. Het geeft een warme tint af die de tuin mee kan slepen in een landelijk sfeertje, gezellig- en knusheid. Ook onderhoud is haast niet nodig bij een schutting van kastanjehout. Zo’n houten schutting gaat gemiddeld ongeveer 20 jaar mee, dat is een goede investering. Om een hek een wat modernere look te geven kan het altijd nog zwart of een grijs kleur geverfd worden. Vaak moet dit wel bijgehouden worden omdat de verf kan afbladderen.