Duo rolgordijnen op maat

In elk interieur komt u ze wel tegen, gordijnen. Ze zijn onmisbaar in huis en vooral ook voor de sfeer van het interieur. Gordijnen vullen namelijk de ruimte en makkelijk het huiselijk en warm. Zonder gordijnen kan een ruimte al gauw koud en kaal ogen. Iets wat in huis graag vermeden wordt, het moet voelen als thuis. Niet alleen voor uzelf is het belangrijk, maar ook voor bezoek. Naast dat gordijnen veel sfeer maken in huis. Zorgen gordijnen ook voor minder inkijk in huis. Het is niet mogelijk om vanaf buiten direct in het huis te kijken. Ook kan de mate van lichtinval in huis worden bepaald door de transparantie van de gordijnen. Bij transparante gordijnen kan er nog veel licht binnenvallen. In tegenstelling tot verduisterende gordijnen, waarbij er nauwelijks of geen licht wordt doorgelaten. Gelukkig zijn er ook gordijnen die hier tussenin zitten, de inbetween gordijnen. Gordijnen zijn niet alleen goed voor de sfeer en lichtinval, maar ook voor de energierekening. Ze hebben namelijk een isolerende werking, doordat er stilstaande lucht ontstaat tussen het raam en het gordijn. Hierdoor kan de warmte vanuit huis moeilijker weglekken naar buiten. 

Soorten raamdecoratie 

Gordijnen zijn de meest bekende vorm van raamdecoratie. Maar ook een duo rolgordijn, een plissé gordijn en jaloezieën worden steeds vaker gekozen als raamdecoratie. Alle deze gordijnen kunnen op maat worden geleverd voor elke ruimte in uw huis. Voor de woonkamer, de slaapkamer, de kinderkamer, de keuken, de eetkamer, de serre, de badkamer en voor op het kantoor. Voor elke ruimte zijn andere eigenschappen van een gordijn nodig. In de woonkamer zijn vooral transparante gordijnen gebruikelijk. Ze zorgen voor privacy en ze laten nog licht door. Terwijl in de slaapkamer toch liever verduisterende gordijnen worden gebruikt. Bijvoorbeeld een duo rolgordijn verduisterend op maat. Deze houden al het licht zo lang mogelijk buiten om te zorgen voor een goede nachtrust. Kortom het is belangrijk om tijdens het aanschaffen van een gordijn rekening te houden met de ruimte en uw eigen wensen en smaak. 

Duo rolgordijnen op maat

Op het gebied van duo rolgordijnen zijn er ook vele opties. De duo rolgordijnen worden geleverd op de gewenste maat tot wel 300 centimeter breed. Zo kunt u ook grote brede ramen in uw huis voorzien van duo rolgordijnen. Daarnaast is het ook altijd mogelijk om de rolgordijnen naast elkaar te plaatsen. Als u ze in één keer besteld zorgen ze dat de gordijnen uit één rol stof worden gesneden. Zo sluit het patroon aan en zijn er geen onderbrekingen.