Een operational lease voor jouw auto

Een auto leasen is voor steeds meer mensen de beste optie. Om een auto te kopen heeft men vaak een flink groot geldbedrag nodig om de aankoop te kunnen voltooien. Daarnaast zijn er bij een koopauto altijd veel extra kosten die om de hoek komen kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verzekeringen, wegenbelasting, onderhoud en benzinekosten. Wanneer je naar dit maandelijkse bedrag kijkt, kunnen deze kosten in totaal flink gaan oplopen. Bij een lease.auto zal je daar geen last van hebben. In dat geval betaal je namelijk een vast bedrag per maand, waardoor je altijd weet hoeveel kosten je de volgende maand zal maken zodat je daar op financieel vlak ook gewoon rekening mee kan houden. Dat is dan ook de voornaamste reden dat steeds meer mensen hun voorkeur op het leasen van een auto leggen. 

 

Auto leasen 

Een auto leasen moet in het begin wel eerst even geregeld worden. In principe gaat dit proces hetzelfde als wanneer je een nieuwe auto gaat kopen. Zo is het belangrijk om naar het aanbod te kijken en hieruit uiteindelijk een geschikte auto voor jou te kiezen. Als gezin zal je bijvoorbeeld een grotere auto nodig hebben dan wanneer je alleen met jouw partner samenwoont. Daarnaast heeft het merk van de auto een invloed op het maandelijkse bedrag dat je zal moeten gaan betalen. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een dure Mercedes zal het maandbedrag uiteraard hoger zijn dan wanneer je gaat voor een Fiat Panda. Ook heeft de duur van het leasecontract een invloed op het maandelijkse bedrag dat je zal moeten betalen voor de leaseauto. Al deze verschillende aspecten zullen ervoor zorgen dat je aan het eind van de rit op een maandelijks bedrag uit zal komen dat je voor de leaseauto zal moeten gaan betalen. 

 

Operational lease

Er zijn meerdere manieren waarop je een auto kan gaan leasen. Eén van de opties om een auto te leasen is de operational lease. Bij een operational lease zal je een auto kunnen leasen waarvan de leasemaatschappij de originele eigenaar is. Dit betekent dus dat je in een nieuwe auto zal gaan rijden. Hoewel je zou denken dat dit de kosten van het maandelijkse bedrag flink zal verhogen, is dat niet per se het geval. De kosten voor het onderhoud zijn bij deze auto’s namelijk een stuk lager. Hierdoor valt het totale bedrag onder aan de streep vaak nog best wel mee voor het rijden in een nieuwe auto. Houdt er wel rekening mee dat je zelf voor de kosten van de benzine zal moeten betalen. Deze kosten verschillen namelijk te veel per persoon om deze in het vaste maandbedrag te zetten.