Vloeren van laminaat en pvc vloeren

Thuis is het belangrijk om een goede vloer te hebben liggen. Toch kan je altijd kiezen uit veel verschillende soorten vloeren. Hierdoor is het niet altijd even makkelijk om de ideale vloer voor bij jou thuis te kiezen. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een vloer van laminaat, maar ook pvc vloeren zijn een optie. Bovendien is het belangrijk dat niet alleen het type, maar ook de kleur van de vloer zal passen bij het huis. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om bij een kleinere kamer gebruik te maken van een lichtere vloer. Dit zal er namelijk voor gaan zorgen dat de kamer groter gaat ogen. Maar hoe kan jij nou ook een correcte vloersoort voor thuis vinden? 

 

Pvc vloeren

Pvc vloeren zijn een goede keuze voor een huis. Dit vloertype is gemakkelijk schoon te maken en slijtvast. Daarnaast zijn PVC-vloeren verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en dessins. Hierdoor is er een grote verscheidenheid aan pvc vloeren op de markt. U moet echter altijd de juiste kleur voor uw vloer kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een donkerdere kleur als je jonge kinderen of huisdieren in huis hebt. Dit maakt het schoonmaken van de vloer makkelijker en voorkomt krassen op de vloer. Op deze wijze zal er altijd een pvc-vloer zijn die past bij jouw huis én bij de woonsituatie. Ook dat is namelijk erg belangrijk.

 

Laminaatvloeren

Laminaatvloeren zijn momenteel erg populair. De reden is dat laminaat gemakkelijk te hanteren is en bovendien is het relatief goedkoop te kopen. Laminaatvloeren mogen echter niet worden gebruikt in een badkamer of keuken. Laminaatvloeren bestaan ​namelijk ​uit drie lagen: een laag melamine die waterdicht en krasvast is; een laag papier en een laag aluminiumfolie erop. De laminaatvloer kan met een speciale lijm op de ondervloer worden gelijmd. Hierdoor kan de vloer uitzetten en krimpen bij temperatuurwisselingen. Het is dus aan te raden om hier genoeg rekening mee te houden.

 

Visgraat vloer

Dit is een vloer met een ruitpatroon. Daarnaast heeft de vloer een zeer mooie structuur. De houten vloer is daarnaast erg populair, omdat het de ruimte een gezellige sfeer geeft. Tevens is de houten vloer makkelijk te onderhouden en te leggen. Dit type vloer is zeer duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast heeft u de keuze uit veel verschillende soorten vloeren zoals eiken of beuken vloeren. Houdt er wel rekening mee dat het leggen van een visgraat vloer meer tijd kost dan een ander patroon. Hierdoor zullen de kosten van deze vloer ook iets hoger zijn dan de andere vloeren.