Ontdek de rijke smaak en geschiedenis van plantation rum

Hallo daar! Als je een liefhebber bent van rum, dan is er een kans dat je al hebt gehoord van Plantation rum. Dit merk staat bekend om zijn rijke smaak en fascinerende geschiedenis. Maar wat maakt deze rum zo speciaal? Laten we samen op ontdekkingstocht gaan!

Voordat we dieper ingaan op de smaak en het productieproces, laten we eerst kijken naar de oorsprong van Plantation rum.

De oorsprong van plantation rum

Plantation rum begon zijn reis in de Caraïben. Het merk is eigendom van Maison Ferrand, een bedrijf met een rijke geschiedenis in de productie van cognac in Frankrijk. Maar hoe zijn ze in de rum-business beland? Dat is een interessant verhaal. Tijdens hun zoektocht naar de beste vaten om hun cognac te rijpen, ontdekten ze de unieke smaken en aroma’s die de Caraïbische rum te bieden had. Hierdoor werden ze geïnspireerd om hun eigen rum te creëren.

Sindsdien heeft Plantation rum een reputatie opgebouwd voor het produceren van enkele van de meest bekroonde rums ter wereld. Hun toewijding aan kwaliteit en smaak heeft hen talloze fans en loyale klanten opgeleverd.

De unieke productieproces van plantation rum

Het unieke productieproces van Plantation rum is een groot deel van wat het zo speciaal maakt. Ze gebruiken een combinatie van traditionele en moderne distillatietechnieken om hun rums te creëren. Maar wat is het geheim achter hun onmiskenbare smaak?

Het geheim achter de smaak

Het geheim zit hem in de dubbele rijping. Nadat de rum is gedistilleerd, wordt hij eerst gerijpt in bourbonvaten in de tropen. Deze eerste rijping geeft de rum zijn rijke en volle smaak. Daarna wordt de rum overgebracht naar Frankrijk, waar hij een tweede rijping ondergaat in Ferrand-vaten. Dit proces voegt een extra laag van complexiteit en diepte toe aan de smaak.

De verschillende soorten plantation rum

Plantation biedt een breed scala aan rums, elk met hun eigen unieke smaakprofiel. Van de lichte en fruitige 3 Stars White Rum tot de rijke en complexe XO 20th Anniversary Rum, er is voor elk wat wils.

Klaar om je eigen fles Plantation rum te proberen? Ga naar drank.nl en ontdek het zelf! En vergeet niet, geniet met mate. Proost!