Huh?! Een sauna in de tuin?

Ja, de titel heb je goed gelezen! Een sauna in de tuin. Het klinkt na het een eerste keer horen misschien wat onpraktisch, maar er zitten vele voordelen aan. Gebruik maken van een sauna heeft in het algemeen veel voordelen. Uitleg hierover en meer is allemaal terug te lezen in deze blog.

Waarom naar de sauna?

Allereerst, de sauna in het algemeen. Waarom zou iemand erheen gaan? Het is bewezen dat de sauna niet alleen ontspannend werkt. Dit is iets waar de meeste mensen waarschijnlijk gelijk aan denken: de rust. Maar dat is dus niet alles! Er is veel onderzoek naar gedaan en terugkerende bezoekjes naar de sauna zijn goed voor de verbetering van de gezondheid, stresslevels en de huid. Een saunabezoek verhoogt de bloedsomloop, waardoor het lichaam zal opwarmen en snel zal afkoelen wanneer iemand uit de sauna gaat. Hierop maakt het lichaam antistoffen en witte bloedcellen aan. In andere woorden: een beter immuunsysteem. Door de ontspannende werkingen die een sauna met zich mee brengt, zal iemand meer serotonine krijgen en zich dus stressbestendiger voelen. De hitte van de sauna helpt als laatst om poriën in de huid te openen. Overtollig vuil en talg kan er sneller uit, waardoor een huid schoner en sterker wordt.

Sauna in tuin

Het zal nu wel duidelijk zijn waarom de sauna een goed idee is, maar waarom in de tuin? Gemak! De drempel om naar de sauna te gaan zal veel minder laag zijn wanneer dit zich in de achtertuin bevindt. Zo’n saunabezoek is daarnaast makkelijker om in te plannen, omdat het zelfs mogelijk is om midden in de nacht te gaan. Het is wel een investering, maar binnen no- time zal het geld zich terugbetaald hebben. Een sauna kan het hele jaar door gebruikt worden en ziet er ook nog eens leuk uit in de tuin.

Er zijn eigenlijk maar twee dingen nodig: een saunacabine en een dompelbad. Een saunacabine is in verschillende soorten en maten te vinden. Ook de manier van opwarmen kan wel eens veranderen. Het kan dus helemaal uitgekozen worden op basis van de smaak van de eigenaar. Een dompelbad is een bad met water van normale temperatuur, wat koud zal aanvoelen na een warme sauna. Het is heerlijk om erin af te koelen, maar het kan daarnaast gebruikt worden als hottub voor de keren dat de sauna even uitstaat. Een sauna in de tuin geeft een uniek design. Het zal niet de hele tuin overnemen, zoals sommige mensen zullen denken!

Wat dacht je van…?

Met de sauna en het dompelbad zal het al niet moeilijk zijn om dagenlang in de tuin rond te brengen. Spullen van OFYR kopen kan de tuin nog meer verbeteren! OFYR is gespecialiseerd op het gebied van buiten koken. De spullen zijn een goede mix van stijlvol en praktisch. Van vuurschalen tot kooktoestellen tot traditionele kampvuren, OFYR heeft alles dat iemand nodig kan hebben om heerlijk buiten te blijven zitten. Een perfecte combinatie met de sauna, toch?