Hoe Dogecoin evolueerde van grap naar vaak verhandelde cryptomunt

Dogecoin is al sinds het ontstaan ervan een van de meest besproken cryptomunten. Dit is makkelijk te verklaren aan het feit dat de cryptomunt eigenlijk bij wijze van grap werd opgericht om de hele hype rond Bitcoin en crypto in een lachwekkend daglicht te stellen. Het is dan ook bijzonder dat deze munt ondanks dit al heel wat moois liet zien en de aandacht van vele investeerders wist te trekken. De koers van Doge onderging sinds de start namelijk al een hele evolutie en het einde van de munt lijkt nog lang niet in zicht. 

Het ontstaan van Dogecoin

Voor de start van Dogecoin moeten we al teruggaan naar 2013. Billy Markus en Jackson Palmer wilden op dat moment aantonen dat het helemaal niet moeilijk is om de code van Bitcoin te kopiëren en zo een nieuwe munt op te starten. 

Wat maakt deze munt zo speciaal?

Het is vrij uniek te noemen dat een project dat als grap bedoeld was dit al van kort na de oprichting eigenlijk niet meer is. Dogecoin is vast en zeker een vaste waarde in veel digitale wallets en zelfs de grotere investeerders hebben deze munt in hun bezit. Ongetwijfeld konden zelfs de oprichters zelf zich dit niet voorstellen; het was ook helemaal de bedoeling niet. Een uit de hand gelopen grap? Zeker sinds Elon Musk zich als fan van deze munt bekend maakte, maakte de koers hoge stijgingen en bezorgde zo al vele mensen erg grote winsten. In tegenstelling tot Bitcoin, waarop Dogecoin een parodie vormt, is het aantal munten niet gelimiteerd en is schaarste dus niet aan de orde. Met Dogecoin kun je, in beperkte mate, digitale betalingen uitvoeren, al wordt de munt vaker aangekocht als investering dan als mogelijk betaalmiddel.

Wil jij ook Dogecoin in je wallet?

Of Dogecoin toekomst heeft, valt moeilijk te voorspellen. Zeker voor de zogenaamde meme coins, en al helemaal voor Dogecoin, is onvoorspelbaarheid aan de orde van de dag. Enige voorzichtigheid bij het investeren is dus zeker aan te raden. Ja, het kan je erg hoge winsten opleveren, maar het zou evengoed kunnen dat de munt heel snel ophoudt te bestaan. Als jij Dogecoin aan je portefeuille wil toevoegen, kun je deze munt heel eenvoudig aankopen via de gekende exchangers en brokers. De koers ervan kun je vervolgens dagelijks opvolgen om zo je investeringsstrategie te bepalen. Bekijk Ethereum bij Bitvavo bijvoorbeeld en doe net hetzelfde met je Dogecoin munten. Enige ervaring zal je leren wanneer het beste moment is om je eerste stappen in het investeren in deze munt te zetten.