De basis van een stralende huid

Om te beginnen met make-up is het essentieel dat je start met een goede basis. Een goed verzorgde huid is het halve werk en zorgt ervoor dat je make-up beter tot zijn recht komt. Begin dus altijd met het reinigen van je gezicht. Dit verwijdert niet alleen vuil en olie, maar zorgt ook voor een frisse toets waardoor je huid klaar is voor de volgende stap.

Na de reiniging is het tijd voor een primer. Een primer vormt de perfecte brug tussen je huidverzorging en je make-up. Het zorgt ervoor dat je foundation mooier aangebracht kan worden en ook langer blijft zitten. Met een glad canvas als uitgangspunt, zijn oneffenheden minder zichtbaar en krijg je die begeerde egale uitstraling.

Een schone start

Zorg altijd voor een schone start met producten die bij jouw huidtype passen. Of je nu een droge, vette of gemengde huid hebt, er zijn reinigingsproducten die specifiek ontwikkeld zijn om jouw huid te verzorgen. Vergeet niet om na het reinigen een vochtinbrengende crème te gebruiken, zodat je huid niet alleen schoon maar ook gehydrateerd is.

De perfecte primer

De keuze van de primer hangt af van wat je met je make-up wil bereiken. Wil je grove poriën verbergen, rode plekjes camoufleren of juist een matte finish? Er is voor elk van deze wensen wel een primer te vinden. Breng de primer aan op plekken waar je make-up het snelst vervaagt, zoals de T-zone of rondom de ogen.

Oogmake-up die spreekt

Je ogen kunnen echt het middelpunt zijn van je make-up look. Of je nu kiest voor smokey eyes of een meer natuurlijke look, de juiste technieken en producten maken alle verschil. Begin met een oogprimer voor langdurig resultaat en experimenteer met kleuren die jouw oogkleur laten poppen.

Voor wenkbrauwen die perfect in vorm zijn, gebruik je een wenkbrauwpotlood of -poeder om eventuele gaten op te vullen en meer definitie te geven. Een gel kan vervolgens helpen om de haartjes op hun plek te houden.

Wenkbrauwen on fleek

Prachtige wenkbrauwen vragen om precisie en de juiste tools. Met het merk John van G make up kun je niet missen. Hun wenkbrauwproducten zijn ontworpen om jouw natuurlijke vorm te accentueren en te definiëren voor een gepolijste look.

Mascara en eyeliner geheimen

Een goede mascara en eyeliner zijn essentieel om je ogen eruit te laten springen. Voor de beste applicatie gebruik je een mascara die volume en lengte toevoegt zonder klontjes. Een tip is om de wand bij het aanbrengen lichtjes heen en weer te bewegen voor een optimale spreiding van de mascara over elke wimper.

Lippen om te zoenen

Je lippen kunnen een statement maken zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen. Kies een lipstick of lipgloss die past bij jouw stijl en stemming. Vergeet niet om eerst een lipliner te gebruiken voor het definiëren van de vorm van je lippen en om ervoor te zorgen dat je lipstick niet uitloopt.

Kleur en verzorging

Met kleur kun je spelen; ga voor een felle kleur als je op wilt vallen of kies juist een nude tint voor een subtiele look. Verzorging is ook belangrijk; gebruik regelmatig lipbalsems om je lippen zacht en soepel te houden, vooral als je vaak matte lipsticks draagt die kunnen uitdrogen.

Contouren en highlighten als een pro

Contouren en highlighten zijn technieken die, mits goed toegepast, je gezichtsvorm kunnen verbeteren en accentueren wat jij wilt laten opvallen. Gebruik donkere tinten om gebieden terug te laten treden en lichtere tinten om delen naar voren te brengen.

Een goede beautyblender is hierbij onmisbaar. Deze make-up spons helpt bij het naadloos blenden van contour- en highlightproducten, waardoor harde lijnen worden voorkomen en alles er natuurlijk uitziet.

Fixeren voor de hele dag

Nadat je al deze stappen hebt doorlopen, wil je natuurlijk dat je make-up zo lang mogelijk blijft zitten. Dat doe je met een setting spray of fixerend poeder. Een paar spritzes over je gezicht zorgen ervoor dat alles op zijn plaats blijft, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Met deze tips heb je alles in huis voor een fantastische make-up look die staat als een huis! Vergeet niet om regelmatig onze webshop Beautywinkel.nl te bezoeken voor de nieuwste producten en geweldige aanbiedingen!