Damesfietsen wordt steeds populairder onder de mannen

De laatste tijd zie je dat ook de damesfietsen steeds populairder worden onder mannen. Dit is natuur niet zonder reden. De dames fietsen zijn namelijk niet alleen gemaakt voor dames, maar voor iedereen. En daarom dus ook voor heren. Ik zal in dit artikel uitleggen waarom de damesfiets zo populair is geworden onder de mannen. Om te beginnen hebben we de lagere instap. Waar bij de meeste mannenfietsen je een been over het zadel heen moet tillen is dat bij een vrouwen fiets niet nodig. Door de lagere instap is het een stuk makkelijker om je been aan de andere kant van de fiets te krijgen. Dit is dus ook voor mannen die een wat oudere leeftijd hebben bereikt en minder goed evenwicht hebben heel fijn. Maar denk bijvoorbeeld ook aan vaders die kinderen achterop of voorop de fiets hebben. Dan is het ook fijn als je gemakkelijk kan opstappen terwijl je de fiets rechtop kan houden. 

 

Een stadsfiets

Buiten het gemak om op te stappen brengt de dames fiets ook veel comfort. Er is namelijk aan alles gedacht, een fijn zadel, versnellingen, goede remmen en ook spatborden. Zodat je niet met een vieze broek op je bestemming aankomt. Wanneer je aan het kijken bent om een damesfiets te kopen, is het handig om te kijken naar wat voor model je wilt. Er zijn namelijk hele sportieve of elektrische modellen. Maar een van de meest voorkomende is de stadsfiets dames. Het voordeel van een stadsfiets is namelijk dat het een hele praktische fiets is maar wel voorzien is van versnellingen. Dit zijn dus de ideale fietsen om door de stad te fietsen, of om je boodschappen mee te doen. Ook kunnen hier gemakkelijk kinderzitjes op geplaatst worden. 

 

Proefrit maken

En dat is precies waarom ze zo populair zijn onder zowel de vrouwen als de mannen. Het is namelijk een ideale fiets en die kan je zelfs ook nog delen. Wanneer je vrouw bijvoorbeeld een stadsfiets heeft en hier de boodschappen mee doet of de kinderen ophaalt. Kan jij als man dit ook gemakkelijk met dezelfde fiets doen. Dit is makkelijker dan samen een mannenfiets delen voor de gezamenlijke taken. Wanneer je samen van plan bent een damesfiets te kopen, is het verstandig om beide een proefrit te maken. Vaak kan je bij een fietsenwinkel in de buurt een proefrit maken. Dan kom je er direct achter of een stadfiets voor dames iets voor jou of jullie is.